top of page

Roquetes és un barri fet gràcies a innombrables mobilitzacions veïnals. Reconstruir la història de Roquetes significa, inevitablement, reivindicar la memòria silenciada per les perifèries, visibilitzar les experiències de les capes populars i posar en valor les lluites i resistències d'un dels barris que més activament ha participat enla construcció de la ciutat democràtica.

Si la història col·lectiva dels barris obrers ha estat rarament difosa pels relats històrics oficials de la ciutat, de les dones ha estat i segueix sent experiències i aportiacions sovint menystingudes.

Amb aquesta exposició volem trencar el paper que les veïnes de Roquetes han tingut i tenen en la construcció del barri, destacant la seva contribució al teixit comunitari

i la seva participació activa en els moviments socials i veïnals. Un petit homenatge a totes les lluitadores invisibles que amb la seva experiència, implicació i organització han dotat de dignitat la vida, les relacions i els espais.

​​L'exposició consta de 7 plafons (200x80 cm). El primer és la introducció, el darrer els crèdits i la resta toquen les següents temàtiques:

 1. Roquetes, barri d'acollida

 2. Les dones en les lluites veïnals

 3. Les dones lideren l'educació

 4. Salut i cures, coses de dones?

 5. La cultura ens fa lliures

Us agradaria tenir l'exposició al vostre equipament? Cliqueu aquí per mirar disponibilitat de l'exposició itinerant

La facilitat de transport i muntatge de l'exposició la fan apta per a qualsevol centre o equipament.

Qui pot sol·licitar l'exposició?

Poden sol·licitar l'exposició itinerant totes les associacions, ens locals, centres educatius, biblioteques públiques i altres entitats i institucions que ho sol·licitin, sempre i quan l'ús que en facin sigui sense afany de lucre.

Termes i condicions de préstec

- El període de temps mínim d'exposició és de 15 dies, amb un màxim de 30 dies en el mateix espai.

- La reserva de l'exposició es fa per rigorós ordre de recepció del formulari de sol·licitud

- La gestió es fa des del Centre Ton i Guida, que és des d'on es coordina la recollida i el lliurament, així com qualsevol incidència. L'entitat sol·licitant és la responsable de recollir i tornar l'exposició itinerant al Centre Ton i Guida. Dintre de l'horari estalbert, que és de dilluns a divendres de 10 a 13h i de 16 a 21.30h

- Preu de l'exposició 50€. (Excepte per les entitats i escoles de Nou Barris que és una cessió gratuïta)

Seguretat i conservació

- Tot el material que forma part de l'exposició COM LES DONES HAN FET I FAN ROQUETES és propietat del Centre Ton i Guida i pot estar protegit tanmateix per altres restrisccions de drets d'autor.

- L'entitat sol·licitant és responsable de la seguretat i la conservació de l'exposició tot el temps que en sigui dipositària, i ha d'informar al Centre Ton i Guida de qualsevol incident en els mecanismes de les estructures i de les teles dels plafons i dels desperfectes, que s'hagin pogut originar durant aquest període, i d'assumir les possibles despeses que s'ocasionin.

Material divulgatiu

- Podeu baixar el cartell de difusió (amb l'opció de modificar-lo) des d'aquesta mateixa web. (baixa l'arxiu PSD)

- Hi ha l'opció de fer una presentació de l'exposició, on hi ha inclòs el video/presentació (veure condicions)

- Hi ha, també, l'opció d'organitzar un concert relacionat amb el projecte INVISIBLES (veure condicions)

Difusió de l'exposició

- L'entitat sol·licitant és responsable de difondre l'exposició itinerant en el seu àmbit d'actuació, indicant sempre la col·laboració de les entitats que formen el projecte INVISIBLES: Centre Ton i Guida, Revista Talaiot, Comissió de Dones del Ton i Guida, Grup Foto Roquetes, Androna Cultura i Plataforma d'Entitats de Roquetes; i les col·laboracions de l'Arxiu Històric de Roquetes - Nou Barris i Projectart.

Cliqueu aquí per mirar disponibilitat de l'exposició itinerant

L'exposició a casa teva

Il·lustració: Duna Homedes
bottom of page