top of page

Projecte

Dones de Roquetes contra FECSA-ENHER (anys 70)

El projecte INVISIBLES pretèn recuperar la memòria històrica de les dones que han construït el barri de Roquetes, mitjançant documentació gràfica, oral i escrita facilitada per les mateixes protagonistes d'aquesta història.

Tenint com finalitat, l'empodarament d'aquestes heroïnes que han restat invisibles durant tot aquest temps, fent-les, ara sí, VISIBLES per aquelles generacions que desconeixien la feina fosca i callada realitzada. A més a més, que les protagonistes prenguin consciència del valor de la seva tasca durant la construcció social del veïnat.

 

Tenint en compte que aquest projecte és transversal generacionalment parlant, és a dir, tenint els testimonis de dones de diferents edats que formen i han format part del barri. Destacant el valor d'aquelles dones que, sense buscar el protagonisme, són la base i el motor del canvi, no només a Roquetes.

Per tot això, diferents entitats i grups de Roquetes s'han unit, juntament, amb aquelles persones interessades en el tema per portar a terme aquestes accions que consisteixen en exposicions, presentacions, videos, entrevistes, concerts, participació en actes de perspectiva de gènere i altres actes interessants per la temàtica.

bottom of page