top of page

Sant Ponç i Maig Florit (des de casa!)

  • Instagram
  • Wix Facebook page
  • Twitter Classic
  • Icono social de YouTube

Com ja sabeu, el dia 11 de maig celebrem la Fira de Sant Ponç, patró de les herbolàries, i tot i que aquest any no podrem celebrar la fira, recuperada des de fa uns anys al nostre barri, des del Ton i Guida no volem que aquesta data passi de llarg sense fer-vos una proposta d'activitats per a seguir celebrant aquesta diada, que és una oda a la natura i als fruits que ella ens dóna. Un monogràfic que s'estendrà durant tot el més de Maig, i que, com no pot ser d'una altra forma, us convidem a que hi participeu enviant-nos tot allò que vulgueu sobre el Maig i sobre el què significa per a vosaltres Sant Ponç. Podeu fer-nos arribar les vostres propostes a través del correu electrònic dinamitzacio@toniguida.org

 

I molt més al Facebook i a l'Instagram del Ton i Guida.

Segueix-nos i no et perdis tot el què pots fer al

Ton i Guida a casa teva!

Natura i Costums per Sant Ponç, una xerrada de l'Enric Miró

Per saber una mica millor què és això del Sant Ponç i d'on ve, l'Enric Miró ens ha preparat aquesta xerrada combinada amb fotografies que ens contextualitzaran el perquè d'aquesta diada. Això sí, ja el coneixeu, segur que ens té reservada alguna sorpresa... Gràcies Enric!

Quines son les herbes remeires per calmar l'ansietat en el confinament?

La Diana de l'herbolari del Mercat de  Montserrat ens explica quines són les propietats d'algunes de les plantes remeieres que ens ajudaren a rebaixar els moments d'angoixa que ens pot generar la pandèmia.

Tutorial per fer encurtits amb la Muntsa Holgado

Una manera molt fàcil de conservar els aliments i a més accentuant-los el sabor. Ho pots fer amb les verdures i les espècies que vulguis; juga amb la teva part més creativa. 
La Muntsa Holgado de Cuinant Cultures ens fa la proposta de: 
- Encurtit de cogombres
- Envinagrat de remoltaxa i naps
- Envinagrat de col·liflor i pastanaga.

Tutorial per a tenyir roba amb productes vegetals.

L'Ana Maria Serrano, la nostra tallerista de cosmètica natural, ens envia un vídeo per aprendre a tenyir roba de teixits naturals (cotó, lli...) amb productes vegetals, en aquest cas amb remolatxa.

La Melmelada de l'Eva

Si bé els pastissos de l'Eva són coneguts a tot el Ton i Guida, aquesta vegada, i amb motiu del monogràfic de Sant Ponç que hem organitzat al TiG, ens ha fet arribar una magnífica recepta de com fer melmelada. Si tu també tens alguna proposta o idea per al Sant Ponç, a què esperes? Fes-nos-la arribar al Ton i Guida a través del correu dinamitzacio@toniguida.org i nosaltres la farem arribar a tot el barri penjant-la a la nostra web. Gràcies Eva!

Romance del Prisionero

Aquest romanç és un dels més antics de la Península Ibèrica, i s'ha anat transmetent a través de la narració oral des de l'Edat Mitjana. La música és d'Emiliano Valdeolivas.

La Mel, de Xavier Rabal

El Xavier ens ha volgut compartir aquest vídeo amb el procés de creació d'aquest dibuix que exemplifica amb ben poc l'essència de la Diada de Sant Ponç: Mel de Romaní. Amb la tècnica del Time Lapse podrem gaudir en no més de 2 minuts tota la feina que el Xavier ha fet en aquest dibuix, i a més, acompanyat de la música del grup Miss Monaghan. Moltes gràcies Xavier!

Farmaciola de plantes per a remeis naturals

En Miguel Angel Mansilla, naturista, ens explica quines són les plantes que no ens haurien de faltar mai a casa nostra, per totes les propietats que tenen.

bottom of page